Skip to main content

[upd] Toestand presentator Top Gear verbeterd

·2 mins

Presentator Richard Hammond heeft tijdens opnames voor het programma Top Gear een ernstig ongeluk gehad. Hij reed in een met een straalmotor aangedreven auto toen het noodlot toesloeg en deze crashte. Hammond ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De presentator (36) werd met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Leeds gebracht dat een speciale neurologische afdeling heeft. Ambulancepersoneel heeft verklaard dat hij buiten bewustzijn was toen zij aankwamen, maar later in het ziekenhuis wakker werd.

Richard Hammond is ook bekend van het programma “Brainiac” dat in Nederland door onder andere Discovery Channel wordt uitgezonden.

De toestand van Hammond is inmiddels stabiel, zo heeft de BBC bekendgemaakt. Op het moment van zijn ongeval probeerde hij het Britse snelheidsrecord op het land (ruim 300 kilometer per uur) te verbeteren. De wagen raakte uit balans en sloeg meerdere keren over de kop, meldden ooggetuigen.


Richard Hammond

Update 22-09-2006:
Artsen van het ziekenhuis van Leeds, die de gecrashte presentator van Top Gear Richard Hammond behandelen, zeggen dat het steeds beter met hem gaat. Hammond heeft “ernstig hersenletsel” opgelopen, maar het ziekenhuispersoneel is er “vrijwel overtuigd” van dat hij weer geheel zal herstellen.

Hij heeft ontzettend veel geluk dat hij nog leeft”, zo zegt een woordvoerder van Top Gear. “Hij zat in een vreemd voertuig, dat aandreven werd door een raket. Het voertuig lijkt meer op een vliegtuig zonder vleugels dan op een auto”. Het schijnt moeilijk te zijn om zo’n voertuig te besturen. Het gaat van 0 naar 437 kilometer per uur in zes seconden. De topsnelheid ligt iets onder 500 kilometer per uur.

De andere presentator van Top Gear, Jeremy Clarkson, is de hele dag in het ziekenhuis geweest. Daar was hij samen met vrienden en familie van Hammond.

Klik hier voor een videoverslag van de BBC.