Skip to main content

Baas Microsoft verslagen door spyware

·1 min

Image
Tijdens een conferentie van “Windows Vista reviewers” wist ene Jim Allchin, platform vice-president van Microsoft iets opmerkelijks te vertellen over zijn baas, CEO Steve Balmer.

Tijdens een trouwreceptie van een vriend van Steve zeurde de vader van de bruid, dat zijn computer zo ontzettend langzaam was en vroeg aan onze beste man of hij er even naar wilde kijken.

Steve, ’s werelds dertiende rijkste man, welke een fortuin bezit van ongeveer $18 miljard, spendeerde bijna twee dagen om van computer virussen, computerwormen, spyware en malware af te komen. Dit helaas zonder enig succes.

Met de staart tussen de benen bracht Steve het computertje maar naar Microsoft, zodat een team van topspecialisten het maar moesten oplossen. Na een aantal dagen vonden de specialisten meer dan 100 stukjes malware, waarvan sommige bijna onmogelijk te verwijderen waren. Daarnaast werd er ook een stukje software gevonden met het doel elk antivirusprogramma buiten werking te stellen.

“Dit heeft echt onze ogen geopend over wat er nu allemaal gebeurt in de ’echte’ wereld”, vertelde meneer Allchin aan zijn publiek.

Tja, als zelfs een topman en team topspecialisten van Microsoft worden verslagen, wat kan dan de gewone computergebruiker er dan nog aan doen om Windows schoon te houden van virussen?

Bron: AustralianIT